top of page

Danışman-Eğitmen: Prof. Dr. Memduh Sami TANER Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Memduh Sami TANER lisans,ylisans ve doktora eğitimlerini Ege Üniversitesinde tammalamıştır. Birçok bilimsel yayın,ulusal ve uluslararası projede ve TÜBİTAK Projelerinde danışman,uzman,eğitmen olarak yer alan Prof.Dr.Taner bu projede gönüllü uzmanlık yapmakta olup, proje yazım, planlama ve hazırlık sürecine destek vermiş, etkinliklerin düzenlenmesi, çevre eğitimi ile ilgili özgü eğitsel faaliyetlerde ihtiyaç duyulan tüm iş ve işlemler için proje ekibine katkı sağlamıştır. @memduhtaner

Yürütücü: Dr. Melike YAVUZ TOPALOĞLU 🔬🔭⚗️🌡📝Fen bilimleri öğretmeni. Sakarya Üniversitesi’nde lisansını ilköğretim fen bilgisi öğretmenliği programında, aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora eğitimini fen eğitimi bilim dalında tamamlamıştır. Akademik anlamda ağırlıklı olarak okul dışı öğrenme ve okul dışı öğrenme ortamları, hayvanat bahçesi, çevre eğitimi, sosyobilimsel konular, stem, ve ölçek geliştirme konularında ulusal ve uluslararası makale ve bildiri olmak üzere çalışmalar yürütmüştür ve yürütmeye devam etmektedir. Çeşitli ulusal ve TÜBİTAK projelerinde uzman,eğitimci ve rehber olarak görev almıştır. Şuan Hatay Arsuz’da Akkent Defne Ortaokul’unda fen bilimleri öğretmeni olarak görev yapmakta ve akademik çalışmalarına devam etmektedir. @meykeyavuztopaloglu

Uzman-Eğitmen :Prof. Dr. Mevlüt AKTAŞ İskenderun Teknik Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, Su ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mevlüt AKTAŞ projenin hazırlığı kapsamında ve projenin yürütüldüğü ilçeye en yakın üniversite ile işbirliği içerisinde yürütülmesi anlamında uzman olarak oldukça çok katkı sağlamıştır. Su ürünleri yetiştiriciliği ile ilgili ulusal uluslararası çalışmaları bulunmaktadır. Çeşitli TÜBİTAK, BAP projelerinde yer almıştır. Proje kapsamında göz sapı kesimi etkinlinlği ile karideslerin üremesini sağlayarak biyoçeşitliliğe, canlı neslinin devamının önemine vurgu yapmak amaçlanmıştır.

Eğitmen: Prof. Dr. Ahmet BOZKURT İskenderun Teknik Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, Su ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü öğretim üyesidir.Tatlı su ve zooplanktonlar alanlarında çeşitli ulusal, uluslararası çalışmalar yürütmüş, tez danışmanlığı yapmıştır ve TÜBİTAK, BAP, ulusal ve uluslararası projeler gerçekleştirmiştir. Suyun içerisindeki biyoçeşitliliği araştırmak için yürütülecek etkinliği gerçekleştirecektir. Projede İskenderun Teknik Üniversitesi laboratuvarının kullanımı, suyun teymin edilmesi ve incelenmesine kadarki süreçte yer alan kontrol, bilgilendirme ve yönlendirmeleri yapacaktır.
Eğitmen: Prof. Dr. Mübin KIYICI Sakarya Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Prof Dr. Mübin KIYICI lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği bölümünde tamamlayan Prof Dr. KIyıcı 2008 yılından bu yana Sakarya Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Çalışma alanları içerisinde; Eğitim süreçlerine teknoloji entegrasyonu, eğitim süreçlerinde sanal ve arttırılmış gerçeklik kullanımı, yeni okuryazarlıklar bulunmaktadır. Projede teknoloji temelli etkinliklerde görev alacak ve çeşitli yönlendirmeler yapacaktır.
Dr.Öğrt.üyesi Serpil KALAYCI Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesidir. Biyoloji, Çevre Bilimi, Biyolojide Özel konular, genetik ve biyoteknoloji gibi lisans düzeyinde dersler vermektedir. Bu projede eğitmen ve gönüllü uzman olarak olarak katkı sağlamakta olan Dr. Öğrt.üyesi KALAYCI çevre eğitimi ve sürdürülebilirlik, biyolojikçeşitlilik gibi konularında ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yürütmüş ve yürütmeye devam etmektedir. Ayrıca TÜBİTAK 4004, 2237 gibi projelerde görevler almıştır. Proje Hatay’ın biyoçeşitliliğive çevresi ile ilgili gerçekleştirilecek etkinlikleri yürütecektir.

Uzman-Eğitmen Prof. Dr. Fatime BALKAN KIYICI Sakarya Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalında Prof. Dr.Fatime BALKAN KIYICI bu projenin planlanması aşamasında hem uzman hem de eğitmen olarak katkı sağlamıştır. Lisans ve ylisans eğitimini Sakarya Üniversitesinde tamamlayan Prof Dr. Balkan Kıyıcı Gazi Üniversitesinde doktora eğitimini tamamladı. Günlük yaşamda fen, okul dışı öğrenme ortamları, fen eğitiminde teknoloji kullanımı ve çevre eğitimi konularında ulusal ve uluslararası çalışmaları bulunmaktadır. Aynı zamanda birçok TÜBİTAK ve diğer ulusal projesinde yürütücü, araştırmacı, eğitmen olarak bulunmuştur. Ayrıca Tema Sakarya İl Temsilcisi olarak görevini sürdürmektedir. @fatimebalkankiyici

Eğitmen:Araştırma Gör. Dr.Faruk KARAHAN Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nde Araştırma Görevlisidir. Aynı üniversitede Bitki Taksonomisi alanında doktora derecesini aldı. Araştırma alanları bitki taksonomisi, bitki biyoçeşitliliği, tıbbi bitkiler, etnobotanik ve ekotoksikoloji ile ilgilidir.uluslararası dergilerde yayınlanan çok sayıda makalesi vardır. T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenen Resimli Türkiye Flora Projesi'nde yazar olarak çalışmaktadır. International Organizing Committee at the International Mediterranean Symposiums on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP) sempozyumunda Uluslararası Düzenleme Kurulu üyesidir. Ulusal ve uluslararası Çevre Bilimleri Araştırma Dergilerinde makaleleri bulunmakta ve hakemlik yapmaktadır.
Uzman-Eğitmen:Aliye Hande KOCA Fen bilimleri öğretmeni. Üstün yetenekliler alanında Düzce üniversitesinde yüksek lisansınısı tamamladı. TÜBİTAK projelerinde katılımcı, atölye lideri ve yürütücü olarak yer almıştır. Çeşitli kongrelerde bildiri sunumları gerçekleştirmiştir ve ulusal bir dergide yayınlanmış makalesi bulunmaktadır. Çeşitli stem eğitimlerine katılmıştır. Şuan İskenderun Bilim ve Sanat Merkezinde görev yapmakta ve akademik çalışmalarına devam etmektedir. Projede uzman olarak ve Stem Eğitimi ile olan etkinliklerde eğitmen olarak görev alacaktır. @handeedonmez
Uzman-Eğitmen:Ahu Deniz ULUDAĞ Sosyal Bilgiler Öğretmeni. Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programında; yüksek lisansını İskenderun Teknik Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği alanında ve ikinci ylisansını İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nde tamamlamıştır. Çeşitli bilimsel yayınları bulunan Uzman Uludağ çeşitli Tübitak projelerinde atölye liderliği, rehber,katılımcı olarak görev almıştır.Şuan Hatay/ İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi’nde Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Projede uzman ve aynı zamanda suyun incelenmesi ve öğretmenlerin güçlü öğrenme ortamları oluşturacağı web 2 araçları ile ilgili etkinliklerde eğitmen olarak görev alacaktır. @adenizuludag_ve_z
Eğitmen: Arzu BEBEK BUYRUK Görsel Sanatlar Öğretmeni. Tübitak 4004 projesinde eğitmen olarak yer almıştır. 2002 yılında Oryantring eğitimi aldı. 2007 yılında Oryantring hakemliği sertifikası aldı. 2008 yılında Oryantring Eğitici Eğitimi sertifikası aldı. 2010 yılında Kahramanmaraş Kadak spor kulübü ve Kahramanmaraş Emniyet müdürlüğünde antrenörlük yaptı. 2011 yılında 2. Ordu komutanlığı ordu milli takım seçmelerinde hakem olarak görev yaptı. Öğretmenlere Oryantring eğitimi seminerleri verdi. Birçok Oryantring müsabakalarında hakemlik görevleri aldı. 21 yıldır Görsel Sanatlar öğretmeni olarak görev yapmakta. Şuan İskenderun bilim ve sanat merkezinde görev yapmakta. Projeye Hatay’ın doğasında gerçekleştirilecek Oryantring ve Hatay’ın geleneksel cam sanatıyla ilgili olarak mozaik etkinliği ile katkı sağlayacaktır.
Eğitimen:Nermin ACAR Lisans eğitimini 2000 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Nakış Öğretmenliği Bölümünde tamamladı.Şuan görev yapmakta olduğu İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi’ne atandı.Derslerinde proje tabanlı öğrenmeyi uygulayan ACAR,2020 yılında yürüttüğü “Media Literacy and Disinformation”adlı e Twinning projesinden Ulusal ve Avrupa ödülü kazandı.Aynı zamanda Tübitak 4006 ve Teknofest yarışmalarına danışmanlık yapmaktadır.İlgi alanları arasında Ahşap Boyama,Rölyef çalışmaları ve Geleneksel sanatlardan(Ebru Sanatı)yer almaktadır. Projeye geri kazanıma yönelik farkındalık yaratacak etkinliği ile katkı sağlayacaktır.
Eğitmen: Necmettin ELBİR Sınıf Öğretmeni:TÜBİTAK 4006 Projesinde Yürütücü , TÜBİTAK 4007 Projesinde Atölye Lideri, Tübitak 4006 Pojesinde Atölye Lideri olarak görev yapmıştır. TBT (Türk Beyin Takımı ) Eğitici Eğitmenliği Belgesine sahiptir. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Zeka Oyunları Eğitici Eğitmeni olup Hatay il Formatörü olarak öğretmenlere Hizmet içi Eğitim kapsamında Zeka Oyunları Kursu vermektedir. İl ve ilçelerde yapılan Zeka Oyunları Yarışmalarında Koordinatörlük, Başhakemlik ve Hakemlik yapmıştır. Suan İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi’nde görev yapmaktadır.Projenin kişisel ve sosyal yeteneklerin açığa çıkarılmasında gerçekleştirilecek olan aklımla oynuyorum etkinliğinde görev alacaktır.
Eğitmen:Ümran ANILAN (gönüllü) Atatürk Üniversitesi çevre mühendisliği mezunudur. 2011 yılından itibaren Envitec çevre teknolojileri a.ş de görev yapmaktayım. Kurumumuzda katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisi mekanik ayrıştırma tıbbı atık düzenli depolama tesisi faaliyetleri yürütülmektedir. 2014-2020 yılları arasında okullarda atık ve geri dönüşüm ile ilgili yürüttüğümüz eğitim programları ile bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdik.
Eğitimen: Şadi ASFUROĞLU( gönüllü) Dt. Şadi Asfuroğlu (Üfleme Antik Cam ve Rölyef Cam Üreticisi) 1996 yılından beri T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Üfleme Antik Cam ürünler veren El Sanatçılarımızdandır. Projede Antik Cam Evi Ziyaretinde gönüllü eğitmenlik yapacaktır.
Eğitmen: Ayşe KERT Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra Ahmet Yesevi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı alanında yüksek lisans yaptı. AB'nin eğitim, gençlik ve spor alanlarında yürüttüğü Erasmus+ projelerinde katılımcı olarak yer alarak bir çok ülkenin eğitim sistemini inceleme fırsatı buldu. eTwinning projeleri kapsamında yürüttüğü projelerden ulusal kalite etiketi kazandı. Aynı zamanda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve 2204 araştırma projelerine danışmanlık yapmaktadır. Şu an İskenderun Bilim ve Sanat merkezinde öğretmenlik görevine devam etmektedir.
Eğitmen: Işınsu Özdemir ÇALGI Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi ilköğretim matematik öğretmenliği mezunudur. P4C Türkiye Eğitmen Eğitimi 1 ve 2 başarı belgesi almış olup uygulayıcı olarak p4c eğitimler vermektedir. Ayrıca akıl oyunları eğitici eğitmeni olarakta çeşitli eğitimler vermektedir. İskenderun Bilim ve Sanat Merkezinde görevine devam etmektedir. Projeye yer alan p4c etkinliğini gerçekleştirecektir.
Bulut AĞTAŞ Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği mezunu. Şu anda Düzce Üniversitesi'nde Birleşik Üstün Yetenekliler Çalışmaları Alanında yüksek lisans yapmakta. Lisans eğitiminden itibaren kendini geliştirmek adına eğitim alanında çok sayıda seminer ve konferansa katılmış ve katılmaktadır., Ankara Drama Atölyesi Yaratıcı Drama Eğitimi, Arsuz Halk Eğitim Merkezi 120 Saatlik Drama Kursu). Ayrıca katılımcı ya da danışman olarak çeşitli projelerde görev almıştır. 2018 ve 2019 yıllarında Arsuz Öğretmen Tiyatro Ekibi dâhilinde aktif olarak çalışmalarda bulunmuş ve 3 gösteride farklı karakterlerde rol almıştır. TÜBİTAK 4007 Teknouzay-3 Bilim Şenliği’nde İngilizce Drama ile Güneş Sistemi ve Uzay Atölye Liderliği yapmıştır. Şuan İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi'nde görev yapmakla beraber akademik çalışmalarına devam etmektedir. Etkinlik döneminde drama etkinliklerinin organizasyonu ve uygulanması kendisi tarafından yapılacaktır. Projenin aktif öğrenme sürecine katkı sağlayacak drama ve yaratıcı drama etkinliklerinde eğitmen olarak görev alacaktır.
Mehmet Bestami ATİK Kimya öğretmeni ve İnşaat mühendisi, Atatürk Üni.K.K.Eğt.Fak.Kimya Öğretmenliğinden mezunudur. Ayrıca 2. Lisansını İskenderun Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinde tamamlamıştır.Yüksek lisansını Kemal Üniversitesi Anorganik Kimya alanında tamamlamıştır. TÜBİTAK 4005, 4006, 4007 ve 2204 gibi projelerde katılımcı, atölye liderliği, rehber görevlerini yürütmüştür. Çeşitli kimya kongrelerine katılmıştır. Bilimsel proje danışmanlığı kursu almıştır.Şuan İskenderun Bilim ve Sanat Merkezinde Kimya Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Doğal krem yapımı etkinliğinde görev alacaktır
Uğur Altan , Gazi Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği, İskenderun Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliği mezunu. İskenderun Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans mezunu. İskenderun Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tezli yüksek lisans öğrencisi aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği doktora öğrencisi. Yayımlanmış makalesi kitap bölümü bulunmaktadır. Birçok bilgisayar programı bilen Altan Tübitak projelerinde danışmanlık yapmıştır. Şu an İskenderun Bilim ve Sanat merkezinde görev yapmaktadır.
Rehber: Canberk KESTİR
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Lisans programından mezun olmuş ve şuan Akkent Defne Ortaokulunda Türkçe öğretmenliği yapmaktadır. Projede rehber olarak yardımcı olacaktır.
Rehber: Enes Görkem ÇAKIR Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Lisans programından mezun olmuş ve şuan Akkent Defne Ortaokulunda Sosyal Bilgiler öğretmenliği yapmaktadır. Projede rehber olarak yardımcı olacaktır.
Sağlık Personeli:Dr. İhsan Ege TANER Balıkesir Üniversitesi Tıp fakültesi mezunudur. Yalova Devlet Hastanesinde doktor olarak görev yapmaktadır.
Necla AKTUĞ, lisansını 19 Mayıs Üniversitesi Ebelik, Yüksek lisansını İSTE' de  İş Sağlığı ve Güvenliği ve ön lisansını Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği'nde tamamladı. İskenderun Doğumevi Hastanesi yenidoğan ve çocuk servisinde uzun yıllar ebe-hemşire olarak çalıştı. İskenderun Devlet Hastanesi Ameliyat servisindeki uzun çalışma yıllarından sonra son bir yıldır Bsınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak görev almaktadır.
bottom of page